Twórca dania „kurczak kung pao z orzeszkami” Ding Baozhena był gubernatorem dynastii Qing w prowincji Syczuan. Na zdjęciu antyczna statua Ding Baozhena przy światyni Erwang w mieście Dujiangyan w prowincji Syczuan, w zespole miejskim Chengdu. Fot. Mutt - praca własna, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3950513
Kurczak kung pao z orzeszkami w wykonaniu Krzysztofa Darewicza. Fot. Krzysztof Darewicz - archiwum prywatne
Kung Pao Wok – chińska restauracja fast food w Nowym Jorku. Fot. Roberto Machado Noa / LightRocket via Getty Images
Pomnik twórcy dania „kurczak kung pao z orzeszkami” Ding Baozhena, który był gubernatorem dynastii Qing w prowincji Syczuan. Statutę ustawiono przy kanale Dujiangyan – części systemu budowli hydrotechicznych na rzece Min Jiang, wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Fot. RG72 - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77369191
Kurczak kung pao.. Fot. Bill Hogan / Chicago Tribune / Tribune News Service via Getty Images
Kurczak Kung Pao z warzywami gotowanymi na parze w Panda Express. Fot. Grace Wong / Chicago Tribune / Tribune News Service via Getty Images
Solony kurczak, kurczak Kung Pao i duszone pieczarki z tofu w „The Best Little Restaurant” w bostońskiej dzielnicy Chinatown. Fot.Wendy Maeda / The Boston Globe via Getty Images
Kurczak kung pao z orzeszkami, czyli przysmak gubernatora dynastii Qing