Lato, a więc lody. Pochodzenie tego przysmaku ginie gdzieś w mrokach historii, ale Włosi twierdzą, że tak naprawdę to oni wymyślili ten orzeźwiający deser. A jeśli przyjrzymy się lodowej historii, okaże się, że mają wiele racji. Podczas wakacji na Półwyspie Apenińskim koniecznie trzeba spróbować lodów, takich z prawdziwej, rzemieślniczej lodziarni. Niektóre smaki będą wam się potem śnić.
Tomasz Leśniak, kucharz reprezentacji zdradza, co biało-czerwoni zjedzą przed meczem.
zobacz więcejPolacy coraz częściej wyjeżdżają nie tylko po to, by zwiedzać zabytki.
zobacz więcejIl Carretto dei #Gelato al #museo Carpigiani #myer_familyfun #bologna yummy pic.twitter.com/YyRONi4c8t
— Giulia Bratti (@GiuliaBratti) 7 czerwca 2014
World champion ice cream in San Gimignano #icecream #gelato #gelateriadondoli #sangimignano #tuscany #toscana #ital… pic.twitter.com/8HRbi9zgUD
— WeTuscany (@WeTuscany) 6 maja 2016
https://t.co/D7yd7juGbC Morgenstern's Finest Ice Cream launches black ice cream https://t.co/28oWLrqY3p pic.twitter.com/3cA6dRCdLb
— UK News Information (@AnglosearchNews) 29 maja 2016